top of page
Lipsi-Travel-Accessible-Travel.jpg

Προσβάσιμες Υπηρεσίες

 
Το Lipsi Travel Services προσφέρει υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλους!
 

Μικροί ή μεγάλοι, νέοι ή όχι τόσο νέοι, άτομα με ή χωρίς σωματικούς περιορισμούς και αναπηρίες – ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα να απολαύσουν τους Λειψούς και να ανακαλύψουν τις ομορφιές που προσφέρει η θάλασσα και τα μικρότερα νησιά που περιβάλουν τους Λειψούς χωρίς εμπόδια!

Ιδιαίτερα για άτομα που χρήζουν βοήθειας, με προβλήματα σωματικής κινητικότητας ή/και ειδικές ανάγκες, μέσω του γραφείου μας μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε:

 
 
Μεταφορές και ξεναγήσεις στο νησί
 
Transfers & Island Tours

Με το μίνι λεωφορείο μας, που έχει εύκολη πρόσβαση με σκαλοπάτια χαμηλότερα από 30 εκ, λαβή εισόδου, ανατομικά καθίσματα για άνεση, κλιματισμό και ηχοσύστημα, τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα θα απολαύσουν μια εξαιρετική μεταφορά και ένα ασφαλές ταξίδι.

 

Το προσωπικό μας είναι εκπαιδευμένο και μπορεί να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια. 

Θέλετε να απολαύσετε τη θάλασσα;

Μπορούμε να σας μεταφέρουμε στην παραλία Λιεντού όπου υπάρχει ειδική εγκατάσταση αυτόνομης πρόσβασης στην αμμώδη παραλία και την γαλαζοπράσινη θάλασσα για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Lientou Accessible Beach an accesible beach in Lipsi island.

Lientou Accessible Beach

Θέλετε να κάνετε μια περιήγηση στο νησί και να δείτε τα αξιοθέατα του;

Όπου μπορεί να πάει το μίνι λεωφορείο μας, μπορείτε να πάτε και εσείς! 

Επισκεφτείτε το Οινοποιείο Λειψών και δοκιμάστε τα εκλεκτά κρασιά του νησιού, τον Μύλο του Αραβή, τον Πλατύ Γιαλό, την Κατσαδιά, κ.ά. και τραβήξτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τη συναρπαστική θέα! 

Μαζί θα φτιάξουμε το πρόγραμμα της περιήγησης ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και τον χρόνο που σας εξυπηρετεί. 

Σημείωση για μεταφορές και περιηγήσεις στο νησί με το μίνι λεωφορείο: 

Κατάλληλο για άτομα με αργό βάδισμα και περιορισμένη κινητικότητα, όπως χρήστες τροχήλατου περιπατητήρα (rollator).

Δεν είναι κατάλληλο για χρήστες μόνιμου αναπηρικού ή ηλεκτρικού αμαξιδίου.

Θαλάσσιες εξορμήσεις
 
 
Boat Tours

Θέλετε να επισκεφτείτε ένα από τα μικρότερα νησιά των Λειψών;

Accesible boat tours at Marathi Beach in Lipsi

Marathi Beach

Κανένα πρόβλημα! 

Μπορούμε να κανονίσουμε για εσάς μια εκδρομή με ένα από τα σκάφη με εύκολη πρόσβαση και μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στο Μαράθι με τις 3 ταβέρνες, μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ένα μικρό εκκλησάκι και μια ωραία αμμώδη παραλία! 

Χωρίς καταστήματα, δρόμους ή αυτοκίνητα - ένας γαλήνιος τόπος να τον χαρείτε με την οικογένεια και φίλους! 

Accommodation
Διαμονή
 

Το γραφείο μας διαθέτει μια κατάσταση με τα πιστοποιημένα καταλύματα στο νησί με ευκολίες που ανταποκρίνονται στη δική σας περίπτωση κινητικότητας ή στις ειδικές σας ανάγκες.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα βρούμε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!

Equipment & Assitance
Ενοικίαση Βοηθητικού Εξοπλισμού και Παροχή Βοήθειας
 
 

Αν χρειάζεστε βοηθητικό εξοπλισμό όπως αναπηρικό καροτσάκι, πατερίτσες, κ.λπ., το φαρμακείο που βρίσκεται στη μαρίνα των Λειψών, θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Και ο έμπειρος φυσιοθεραπευτής στο νησί θα χαρεί να σας βοηθήσει!

Επιπλέον, στους Λειψούς λειτουργεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο είναι στελεχωμένο με έναν Αγροτικό Ιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό πάντα έτοιμο να σας εξυπηρετήσει!

 
Information
Πληροφορίες για την Προσβασιμότητα 
 
 

Οι Λειψοί γενικά είναι ένα λοφώδες μέρος: το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στο μέσον του όρμου, επομένως υπάρχει κάποια κλίση, αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο: όπου υπάρχουν σκαλοπάτια, υπάρχουν και ράμπες με κάγκελα/στηρίγματα για να κάνουν τον περίπατο στο χωριό και τα καταστήματά του ασφαλή και ευχάριστο.  

Η προβλήτα διαθέτει ράμπες σε διάφορα σημεία, και ήδη τοποθετούνται και παγκάκια ώστε ο περίπατος κατά μήκος του λιμανιού και της μαρίνας να είναι πιο ξεκούραστος. 

Σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του δημόσιου χώρου υγιεινής (τουαλέτες), κατάλληλα διαμορφωμένου και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση κάθε κατηγορίας χρηστών, ειδικά ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Lipsi – going up to the village.jpg
bottom of page